Întrebări adresate frecvent
2. Care sunt costurile unui tratament?
3. Cât de frecvent trebuie să mă prezint pentru control stomatologic?
4. Ce se întâmplă la prima întâlnire, în cadrul consultației?
5. Cum pot obține o programare pentru o consultație gratuită?
6. Ce este planul de tratament?
7. Cât durează lucrările de protetică dentară?
8. Cât durează realizarea unei obturații?
9. Din ce material se realizează coroanele sau punțile?
10. Ce este proteza mobilă /totală/parțială?
11. Dantura/proteza se mișcă. Există o soluție pentru această problemă?
12. Am nevoie de schimbarea coroanei sau punții. Până când se realizează noua lucrare de protetică dentară, voi rămâne fără dinți?
13. Ce înseamnă lucrare de protetică dentară temporară?
14. Care este durata de viață a unei obturații?
15. Care este durata de viață a unei coroane sau punți?
16. Ce este implantul?
17. Ce este implantația?
18. Este dureroasă procedura de implantație?
19. Ce înseamnă inlay/incrustație?
20. Ce sunt fațetele dentare?
21. S-a rupt o bucată din dintele meu. Care este soluția?
22. Ce este endodonția?
Tratamentele stomatologice nu sunt dureroase, deoarece în cazul intervențiilor care ar fi dureroase, aplicăm anestezie.
Pentru fiecare pacient, după o CONSULTAȚIE GRATUITĂ, realizăm un proiect de tratament care cuprinde și costurile acestora.
Este recomandat, să se efectueze un control dentar în fiecare 6 luni, sau anual, pentru a preveni bolile stomatologice.
Examinăm starea generală și starea dinților pacientului, după care acesta își prezintă acuzele. După acestea se efectuează examinarea cavității bucale, în cadrul căruia examinăm amănunțit atât dantura cât și mucoasa cavității bucale, respectiv efectuăm control pentru depistarea cancerului în cavitatea bucală. În cadrul acestei examinări, pacientul are posibilitatea să ne adreseze întrebări, iar noi îi prezentăm observațiile noastre. În final realizăm un plan de tratament personalizat pentru pacient.
Vă puteți programa prin e-mail sau prin telefon.
Acesta este o listă, care enumeră detaliat toate intervențiile care sunt necesare ca dantura pacientului să devină perfect sănătos și estetic. Lista cuprinde și toate cheltuielile întregului tratament stomatologic, fără cheltuieli ascunse. Pacientul va primi planul de tratament în format imprimat.
În cazul coroanelor, punților este necesar să vă prezentați de 2-3 ori la cabinet. Acesta este valabil și pentru lucrările de protetică dentară fără metal sau cele clasice metalo-ceramice.
Aplicarea implantului este urmat de o perioadă de vindecare/osificare (aprox. 3-6 luni, după caz), modelarea gingiilor (7-10 zile), apoi pentru aplicarea lucrării finale de protetică dentară este necesar să vă prezentați la 2-3 ședințe.
Realizarea protezelor mobile se efectuează în 4 ședințe. Este important să menționăm, că în cele mai multe cazuri putem realiza proteză temporară pe loc, așadar nu va trebui să părăsiți cabinetul fără dantură!
Pentru obturații utilizăm în mod exclusiv material de culoarea dintelui („obturație albă”), nu folosim amalgam. Obturațiile se realizează pe loc, rareori utilizăm obturații temporare, în aceste cazuri este necesar să vă prezentați pentru o nouă ședință.
Punțile sau coroanele definitive se pot realiza din diferite materiale: Punte sau coroană fără metal Punte sau coroană metalică învelită cu porțelan: Scheletul metalic gri realizat din aliaj dentar special se va acoperi cu porțelan de culoare și formă personalizată. În multe cazuri, pacientul prezintă reacții alergice la una dintre componentele din aliajele metal dentare (în cele mai multe cazuri la nichel), de aceea la clinica Life Dent se efectuează lucrări de protetică dentară numai din material fără nichel. Desigur scheletul metalic poate fi realizat și din aur sau titaniu, care sunt de asemenea învelite estetic cu porțelan.
Aplicăm acest tip de protetică dentară atunci când edentația este totală. Baza danturii este o placă din acrilat, pe care se află dinții artificiali. Proteza se fixează în cavitatea bucală prin efectul „vacuum”. Forma și culoarea dinților o alegem împreună cu pacient, ca dantura să fie cât mai unică. Ne ajută mult dacă pacientul poate prezenta o fotografie în care se pot observa dinții săi naturali. Avantajele: vor umple obrajii scofâlciți, vor îmbunătății masticația, se pot realiza rapid și nedureros. Stabilitatea danturii se poate îmbunătății prin implanturi.
Da! Este posibil, că purtați de prea mult timp dantura respectivă, și între timp cavitatea bucală s-a modificat. În aceste cazuri putem efectua – după caz – repararea danturii vechi, realizarea unei noi danturi, respectiv stabilizarea cu implant.
12. Am nevoie de schimbarea coroanei sau punții. Până când se realizează noua lucrare de protetică dentară, voi rămâne fără dinți?
Nu! Pe această perioadă în cele mai multe cazuri realizăm o lucrare de protetică temporară, așadar Dvs. puteți să participați la evenimente sociale, nu trebuie să lipsiți de la locul de muncă, doar trebuie să mâncați cu mai mare prudență, deoarece lucrarea temporară nu se poate suprasolicita, scopul acesteia fiind menținerea esteticii dentare și protecția dinților frezați.
Nu trebuie să rămâneți fără dinți până la realizarea unei noi lucrări de protetică dentară! Dumneavoastră trebuie să aveți posibilitatea de a vă continua în mod obișnuit viața de zi cu zi. Pentru această perioadă în cele mai multe cazuri vă realizăm o lucrare de protetică temporară, așadar Dvs. puteți să participați la evenimente sociale, nu trebuie să lipsiți de la locul de muncă, doar trebuie să mâncați mai prudent, deoarece lucrarea temporară nu se poate suprasolicita, scopul acesteia fiind menținerea esteticii dentare și protecția dinților frezați.
Obturațiile estetice (“plombele albe”) au o durată de viață de 5-8 ani, dar în unele cazuri, chiar mai mult.
Coroanele, respectiv punțile au o durată de viață de 8-10 ani, după care se recomandă schimbarea lor.
Implantul este o rădăcină artificială din titaniu, cu ajutorul căreia putem înlocui edentațiile. În cadrul acestei proceduri rădăcina artificială din titaniu se introduce în maxilar (implantație), care va fi acceptată de către organism.
Prin această soluție putem înlocui edentațiile în așa fel, încât nu va fi necesară șlefuirea dinților sănătoși de lângă edentația respectivă. În baza unei radiografii, respectiv examinare CT efectuate în prealabil, stabilim locul exact al implantului, după care aplicăm implantul (rădăcina artificială din titaniu) în maxilar sub anestezie locală. Efectuăm sutura inciziei, apoi după aprox. 1 săptămână îndepărtăm suturile. Pentru vindecarea totală a implantului este necesar de 3-6 luni, după caz. După vindecare, se realizează remodelarea gingiei (aprox. 1 săptămână), apoi în funcție de tipul lucrării de protetică dentară, după 2-4 tratamente puteți să zâmbiți cu dinții Dvs. noi. Este soluția perfectă pentru cazurile în care este necesară înlocuirea unei sau a mai multor dinți, dar și pentru înlocuirea unei danturi întregi. Se poate utiliza în mod excepțional și pentru stabilizarea danturii.
Nu, pentru că se realizează sub anestezie locală sau sedare conștientă. Pe durata intervenției veți fi amorțit, nu veți simți nici o durere.
Acesta este o „obturație” mare foarte precisă, care se va fixa la dinte cu adeziv. În baza unei amprente, se realizează pentru dintele Dumneavoastră. Privind materialul lor aceste incrustații se pot realiza din materiale estetice, care sunt inobservabile, cu pigmentare personalizată, precum ceramică presată și inlay-uri/incrustații din compozit întărite cu particule de ceramică. Respectiv din aur. Prin aplicarea acestora în unele cazuri se poate evita realizarea coroanei.
Fațeta dentară este un strat subțire fără metal, care se fixează cu adeziv pe suprafața exterioară a dinților. Oferă o soluție estetică excepțională pentru ascunderea spațiilor interdentare, de asemena protejează dinții. Este important faptul, că nu este necesară șlefuirea în întregime a dintelui! De obicei se realizează din porțelan sau zirconiu.
Soluționarea acestei probleme depinde de mărimea bucății rupte. Dacă s-a rupt o bucată mică, de obicei se poate coriga prin obturație. Dacă lipsește o bucată mai mare, lipsa este corigată prin incrustație/inlay sau coroană. Este important să se efectueze în cel mai scurt timp posibil tratamentul dintelui rupt, pentru ca aceasta să nu se rupă mai departe. Se recomandă să mestecați pe cealaltă parte.
Prin acest tratament în anumite cazuri putem salva dintele. În cazul dinților inflamați, dureroși, sub anestezie, efectuăm îndepărtarea nervului dentar, prin care durerea dispare, apoi efectuăm curățarea canalului și obturația acestuia, ce se numește obturație endodontică. Pentru acesta, utilizăm aparatură digitală de ultimă generație, datorită cărora putem efectua această intervenție într-un termen mult mai scurt și o precizie excepțională față de metodele obișnuite. Tratamentul endodontic final al unui dinte se poate realiza prin obturație, incrustație/inlay, respectiv coroană.