hu   |   en   |   de   |   ro

DIAGNOSTICARE RADIOLOGICĂ

Prin radiografie panoramică se pot depista chiar şi cele mai mici probleme, contribuind astfel la servicii stomatologice de calitate.

Cu ajutorul radiografiei panoramice medicul dentist poate depista cariile dentare, are posibilitatea de a verifica rădăcina dentară, plombele vechi, respectiv starea lucrărilor de protetică dentară efectuate anterior. Radiografia are un rol important nu numai în diagnosticare, ci şi pe parcursul verificărilor unor etape de lucru.

Medicul stomatolog poate utiliza radiografie intraorală şi panoramică. Radiografia intraorală oferă o imagine despre anumiţi dinţi, în schimb prin radiografia panoramică se poate investiga şi maxilarii, respectiv structura şi modificările patologice ale acestora.

Multe persoane se tem de radiografii din cauza expunerii la radiaţiile X. Nu aveţi însă nici un motiv de îngrijorare, deoarece cantitatea de raze X este nesemnificativă, nu afectează starea de sănătate a corpului uman, iar aparatele moderne de radiologie sunt produse cu tehnologie de vârf, cantitatea radiaţiilor emise de aceste aparate fiind aproape nemăsurabilă.