hu   |   en   |   de   |   ro

PROTETICĂ DENTARĂ

Vă oferim diferite tipuri de lucrări protetice. Efectuăm coroane şi punţi metalo-ceramice, lucrări de protetică dentară cu schelet metalic sau fără metal, proteze dentare.

PROTEZE DENTARE – PROTETICĂ

Protetica (înlocuirea dinţilor) cuprinde toate acele proceduri, în cadrul cărora lucrarea se produce în laborator de tehnică dentară. De obicei vorbim de protetică dentară nu numai în acele cazuri în care se efectuează înlocuirea dinţilor restanţi – adică în cazul punţilor, implanturilor, protezelor – dar şi atunci când se efectuează înlocuirea parţială al unui dinte. De aceea se includ aici şi coroanele, de ex. coroanele de zirconiu, chiar şi incrustaţiile - sau inlay-/onlay- urile.

Coroana este un căpăcel cu ajutorul căruia medicul stomatolog înlocuieşte coroana din smalţ al pacientului. Rolul acesteia este protejarea dintelui împotriva efectelor dăunătoare şi reconstruirea formei iniţiale al dintelui. O coroană bine realizată şi bine aplicată este mai bună şi mai rezistentă decât o obturaţie foarte mare realizată din orice material. Puntea are rolul de a înlocui unul sau mai mulţi dinţi, astfel încât pilonii acestuia „doi sau mai mulţi” sunt coroane.

Dimensiunea unui punte se defineşte prin corpuri de punte.

Coroana din zirconiu este rezultatul celor mai noi dezvoltări în estetica dentară. Avantajul cel mai important al acesteia constă în faptul, că are un aspect similar dintelui natural, permite luminii să transpară mai bine, de aceea din punct de vedere estetic este una dintre cele mai bune posibilităţi.