hu   |   en   |   de   |   ro

STOMATOLOGIE ESTETICĂ

Putem coriga leziuni parţiale, decolorări, apariţia cariilor la nivelul coroanelor dentare cu ajutorul diferitelor metode, prin care putem recâştiga starea originală, sau chiar mai perfectă.

ALBIREA DINŢILOR

Albirea dinţilor – acasă sau la stomatolog?

În zilele noastre cerinţa pentru o dantură estetică este din ce în ce mai mare, în vederea obţinerii unui zâmbet de invidiat asemănător celebrităţilor din Hollywood. Cerinţa de bază pentru un astfel de zâmbet este o dantură albă, strălucitoare!

Albirea dinţilor este o procedură simplă, care poate fi efectuată atât acasă, cât şi într-un cabinet stomatologic. Oricare ar fi alegerea noastră, înainte de această procedură se va efectua o curăţare profundă a dinţilor – care se compune din detartraj şi polish.

Indiferent dacă albirea dinţilor se realizează acasă sau la stomatolog, se foloseşte aceeaşi substanţă activă, diferenţa constă în concentraţia acestei substanţe


Dacă se efectuează de către pacient
În cazul albirii dinţilor efectuate acasă de către pacienţi, aceştia vor primi o gutieră, pe care o vor umple de fiecare dată cu substanţă de albire. După spălarea dinţilor acesta se aplică pe dinţi timp de 30 minute, iar după ce se îndepărtează, substanţa de albire trebuie îndepărtată cu periuţă de dinţi. Nu se recomandă consumarea alimentelor puternic colorante (cafea, ceai, etc.) după utilizare. Pentru un rezultat satisfăcător, procedura se va repeta timp de una-două săptămâni. Rezultatul este vizibil pentru o perioadă de aproximativ şase luni.

Dacă se efectuează de către stomatolog
Albirea dinţilor la stomatolog se efectuează de către medicul dentist, cu utilizarea substanţei de peroxid de hidrogen de concentraţie de 33%. Această substanţă fragmentează moleculele pigmentate, schimbând astfel unghiul de refracţie a luminii. Datorită acestuia se obţine un efect optic mult mai alb. În acest caz, concentraţia fiind ridicată, pacientul poartă protecţie pentru gingii, iar activarea substanţei este asigurată de lampa de albire a dinţilor. Toată procedura durează aproximativ o jumătate de oră, însă efectul acestuia – în cazul păstrării igienii corespunzătoare a dinţilor – se poate observa şi după doi ani. În anumite cazuri, ulterior pacientul poate prezenta sensibilitate la nivelul dinţilor, dar aceasta dispare în cel mult o săptămână.


Albirea dinţilor

  Acasă La cabinet stomatologic
Durata tratamentului 1-2 săpt. 1 şedinţă
Rezultatele durează 6 luni 2 ani
Avantaj Mediu familiar, confortabil Mai rapid şi mai eficient

 

INCRUSTAŢII (INLAY, ONLAY) GRADIA

Din compozite, porţelan, metalo-ceramice (aur + ceramică), realizate de către tehnician în baza amprentei, care vor fi aplicate definitiv. Aceste incrustaţii reprezintă o alternativă mai rezistentă şi de lungă durată faţă de obturaţiile din compozit.

BIJUTERII DENTARE

Se aplică pe suprafaţa dintelui, aplicarea neprovocând nici un fel de pericol pentru dintele în cauză. Acestea sunt fabricate din diferite materiale (cristale, aur, zirconiu, pietre preţioase), care se aplică cu uşurinţă şi pot fi schimbate în doar câteva minute. Bijuteriile dentare Slyce sunt cel mai des utilizate, datorită preţului relativ mic. Au o dimensiune de 1,8 şi 2,5 mm, pietre de culoarea cristalului sau albastre.

COROANE DIN ZIRCONIU

Coroanele fabricate din oxid de zirconiu reprezintă cea mai nouă tehnologie în stomatologia estetică modernă.

Coroanele metalo-ceramice obişnuite au generat mai multe probleme din cauza scheletului metaic gri sau auriu. Dintre aceste probleme cele mai grave sunt reacţiile alergice la metale, respectiv aspectul inestetic. Scheletul coroanelor metalo-ceramice nu lasă să pătrundă lumina, din această cauză transparenţa acestor coroane diferă de transparenţa dinţilor naturali.

Pentru evitarea problemelor sus-menţionate s-a inventat scheletul din oxid de zirconiu. Oxidul de zirconiu este mult mai rezistent decât porţelanul şi mai puţin fragil. În timp ce rezistenţa la flectare a coroanelor de porţelan integral este de 120 – 190 Mpa, în cazul coroanelor din oxid de zirconiu această rezistenţă poate atinge chiar 1200 Mpa. (Rezistenţa la flectare a smalţului dentar este în jur de 200 Mpa). – În concluzie oxidul de zirconiu este mult mai rezistent decât metalul. Are încă o trăsătură excepţională: culoarea acestuia este identică cu culoarea dinţilor! Lumina pătrunde perfect prin aceste coroane, astfel putem realiza coroane perfect naturale şi rezistente.

Datorită scheletului rezistent, putem utiliza oxidul de zirconiu nu numai pentru coroane dentare ci şi pentru realizarea punţilor mai lungi.

Avantajele coroanelor din zirconiu:

  • nu conţin deloc metale, deci nu vor provoca reacţii alergice la metal
  • schelet ceramic mai rezistent decât metalul, dar care este de culoarea dintelui, şi care lasă lumina să pătrundă
  • învelişul din porţelan imită perfect smalţul natural
  • efect estetic perfect natural
  • gingiile nu se vor colora gri
  • datorită scheletului rezistent se pot realiza punţi
  • necesită pregătire cu prag chamfer, cu ajutorul căruia se poate păstra conturul dintelui
  • gingia de pe lângă coroană nu va prezenta inflamaţii, nu se va retrage